User Tag List

Page 240 of 240 FirstFirst ... 140190230238239240
Results 2,391 to 2,399 of 2399

Thread: Video Game Chatter

  1. #2391
    Senior Member mschmidt64's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    14,222
    Quote Originally Posted by mcnuttz View Post
    @mschmidt64

    How's the Pi holding up?

    I've been working on mine for a damn week trying to figure it out, still haven't been able to play a game yet.
    I have had hardly no time to play it, but I've definitely fired it up and got it working.

    What's your issue? I can help you probably.

  2. #2392
    Super Duper Moderator mcnuttz's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    7,083
    Quote Originally Posted by mschmidt64 View Post
    I have had hardly no time to play it, but I've definitely fired it up and got it working.

    What's your issue? I can help you probably.
    I've worked through several issues, and thought I'd worked it all out.

    I've copied a few Atari and NES roms to the Pi and they're listed in Emulation Station.

    Every one of them will try to load, but then it takes me right back to the game menu.

  3. #2393
    Senior Member mschmidt64's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    14,222
    Quote Originally Posted by mcnuttz View Post
    I've worked through several issues, and thought I'd worked it all out.

    I've copied a few Atari and NES roms to the Pi and they're listed in Emulation Station.

    Every one of them will try to load, but then it takes me right back to the game menu.
    Odd. Did you add the ROMS to the SD card over network, right? Cause that's like the only official way to do it.

    I would check out videos from a guy named ETAPrime on youtube, here are some that might be helpful.

    https://www.youtube.com/watch?v=2QcC...Lh-hpvKpR&t=2s

    https://www.youtube.com/watch?v=LaVQ...L9Lh-hpvKpR&t=

  4. #2394
    Super Duper Moderator mcnuttz's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    7,083
    Quote Originally Posted by mschmidt64 View Post
    Odd. Did you add the ROMS to the SD card over network, right? Cause that's like the only official way to do it.

    I would check out videos from a guy named ETAPrime on youtube, here are some that might be helpful.

    https://www.youtube.com/watch?v=2QcC...Lh-hpvKpR&t=2s

    https://www.youtube.com/watch?v=LaVQ...L9Lh-hpvKpR&t=
    No, I copied them over on a USB stick...can't get my wifi to connect either.

    Thanks for the vids.

  5. #2395
    Senior Member mschmidt64's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    14,222
    Quote Originally Posted by mcnuttz View Post
    No, I copied them over on a USB stick...can't get my wifi to connect either.

    Thanks for the vids.
    Ok, so.... I'm not sure it is possible to run them by copying from a USB stick. As the videos explain.

    You MUST connect the Pi to your network, and then you must copy them from a computer on the same network that has the ROMs, to the Pi, to the correct folders.

    That may be your problem.

    I'll find a video about how to connect the pi to Wifi, too.

  6. #2396
    Senior Member mschmidt64's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    14,222
    I can't find the specific video I used to show me how to connect the Pi to wifi, but here is a list of search results, I'm sure they all explain how similarly:

    https://www.youtube.com/results?sear...rry+pi+to+wifi

    Make sure you watch a vid specifically about the Raspberry 3, which is I assume the one you have.

  7. #2397
    Senior Member mschmidt64's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    14,222
    Yeah, some of those presume you need a dongle. But yours shouldn't, the 3 comes with onboard wifi. I had to go into the set up screens and connect it, but it wasn't hard once I had the step by step instructions.

  8. #2398
    Senior Member mschmidt64's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    14,222
    https://www.youtube.com/watch?v=2QcC2GmV9Ew&t=2s <--- I think this is the best video I used to kinda set everything up. I still can't find the vid I used exactly to connect to wifi. It might be self-explanatory though, once you select wifi from the menu.

    https://www.youtube.com/watch?v=pQOHr7gQ-rI&t=2s

  9. #2399
    Super Duper Moderator mcnuttz's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    7,083
    Just corrected the issue by wiping out my home wireless config and starting over. The Pi has connected and I was able to copy of the ROMs that weren't working before.

    Looks like my son and I will be playing NES ExciteBike for the rest of the evening.

    Thanks for your help, @mschmidt64.

    I'm gonna start planning a cabinet build now, gotta get this setup looking legit.

  10. The following user likes this post:


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •